nieuws

Politie ontruimt bezette buurthuisbar

Horeca

De politie heeft maandagmiddag de bar van een buurthuis in Utrecht ontruimd en negen personen aangehouden. De negen, volgens de gemeente Utrecht leden van de barcommissie, wilden voorkomen dat een aannemer de bar uit het buurthuis ging slopen.

De bar moest volgens een zegsman van de gemeente weg omdat horeca-activiteiten in het buurthonk alleen zijn toegestaan als aanvulling op de sociaal-culturele activiteiten die er plaatsvinden. De bar zou echter een geheel eigen bestaan zijn gaan leiden, dit tegen de zin van de welzijnsinstelling die het buurthuis beheert en de gemeente als eigenaar van het pand.

Met de barcommissie en de vaste bezoekers zou al een jaar gepraat zijn, echter zonder resultaat. De ontruiming verliep volgens de politie rustig. Het was volgens een woordvoerster slechts uit voorzorg dat een deel van de twintig ingezette agenten kogelvrije vesten droeg.

Reageer op dit artikel