nieuws

Renesse werkt aan veilig imago voor vrouwen

Horeca

Camera’s in Renesse moeten de gang van het centrum naar het transferium flink verbeteren. Daarom moet er een groot onderzoek komen naar cameratoezicht in het toeristendorp op Schouwen-Duiveland. Vooral vrouwen voelen zich momenteel onveilig.

Dat vindt R.Raats van de eenmansfractie Lijst Raast van de gemeente Schouwen-Duiveland. Raats diende tijdens een onlangs gehouden raadsvergadering een motie in die unaniem door de overige fracties werd ondersteund. Wethouder Croné heeft toegezegd een en ander te willen onderzoeken.

‘Je hoort nu vaak dat met name vrouwen niet over het pad naar het transferium durven te lopen als het donker is. Het is een pad zonder toezicht met aan beide kanten bosjes. Dat is bedreigend, zeker als er groepjes dronken jongelui rondhangen. Ik heb al vaak gehoord dat vrouwen er voor kiezen om helemaal om te lopen om naar het transferium te gaan’, aldus Raats in de Provinciale Zeeuwse Courant.

De problemen doen zich vooral voor in de uren rond sluitingstijd, tussen 01.00 en 03.00 uur ’s nachts. Dan gaan veel jongeren de straat op richting huis of camping. Raats: ‘Eer gaat een preventieve werking uit van bewakingscamera’s. Mensen die rottigheid willen uithalen bedenken zich nog eens een keer als er camera’s hangen. Ook drugshandel of wildplassen wordt gelijk gezien door de politie. Dat maakt het aanhouden een stuk gemakkelijker.’

De stichting Horeca Renesse is enthousiast over het idee. ‘We staan hier zeker positief tegenover als je kijkt hoe de resultaten elders in Nederland zijn in de uitgaanscentra. Wij hebben als horeca in de afgelopen jaren al heel veel geïnvesteerd in veiligheid. Wij juichten het toe als de gemeente hierin gaat investeren’, aldus B. van der Hoek namens de Renesser horeca.

Reageer op dit artikel