nieuws

Rolstoeler eist aanpassing restaurant

Horeca

Een restauranthouder in de Verenigde Staten is door een rolstoeler aangeklaagd omdat het bedrijf niet rolstoelvriendelijk zou zijn. De aanklager eist dat het restaurant de zaak verbouwt, zodat gehandicapten eenvoudig de eetgelegenheid kunnen binnengaan.

Directe aanleiding voor de rechtszaak is het bezoek van Jack Silverstein met zijn vrouw aan DeNunzio’s Restaurant in Pittsburgh. Silverstein, die al jaren in een rolstoel zit, konden op 29 augustus 2001 niet naar binnen vanwege een grote trap voor het restaurant. Ze besloten daarop het horecabedrijf aan te klagen.

Volgens de rechter zijn naast de trap ook diverse ruimtes in het restaurant niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Ook is er geen geschikte parkeerruimte voor gehandicapten, aldus de rechter. Binnenkort doet de rechter uitspraak in de zaak.

Reageer op dit artikel