nieuws

Rondgespoten stof McDonald’s niet giftig

Horeca

De spray die drie onbekende mannen maandagavond laat hebben rondgespoten in een vestiging van McDonald’s in Beuningen bij Nijmegen, is niet giftig. De brandweer weet nog niet precies welke stof is gebruikt, maar metingen hebben geen giftige concentraties aangetoond, aldus een woordvoerder dinsdag.

Rond half elf kwamen drie mannen het restaurant langs de snelweg A73 binnen. Daar waren op dat moment ongeveer twintig mensen aanwezig. Een van de mannen spoot met een spuitbus een bepaalde stof, mogelijk traangas, in de rondte. Daarna ging het drietal weer weg. Even later klaagden diverse mensen over hoofdpijn en misselijkheid. Alle aanwezigen zijn voor de zekerheid naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Iedereen kon na controle naar huis.

De politie gaat de komende dagen getuigen horen, zegt een woordvoerder. Tot nu toe ontbreekt van de daders elk spoor. Evenmin is duidelijk wat de mannen met hun actie beoogden, aldus de politie.

Reageer op dit artikel