nieuws

SABMiller lijft Colombiaanse Bavaria in

Horeca

De Zuid-Afrikaanse bierproducent SABMiller heeft het Colombiaanse Grupo Empresarial Bavaria overgenomen via een aandelenruil. Dit heeft het concern maandagavond laat bekendgemaakt, nadat verscheidene media van een overeenkomst melding hadden gemaakt. Heineken begeerde de Colombiaanse brouwerij eveneens.

SABMiller, ’s werelds op twee na grootste bierbrouwer, verwerft 71,8 procent van de aandelen Bavaria. BevCo, de onderneming die de Zuid-Amerikaanse bierbrouwer controleert, krijgt in ruil een belang van 15,1 procent in het nieuwe, gefuseerde bedrijf. Verder wil SABMiller minderheidsaandeelhouders gaan uitkopen.

Maandag waren er al berichten dat SABMiller dicht bij een overeenkomst met Bavaria was. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat met de overname ongeveer 7 miljard dollar (5,8 miljard euro) is gemoeid.

Reageer op dit artikel