nieuws

Sociaal restaurant verlaagt prijzen met 50 procent

Horeca

Een driegangenmenu voor twee euro. Sociaal restaurant De Pollepel Tilburg biedt dit sinds kort aan voor mensen met een minimuminkomen. Het restaurant verlaagt de prijzen met 50 procent en speelt hiermee in op de toename van armoede in de Brabantse stad.

Om een maaltijd in de eetgelegenheid te verkrijgen, is een toewijzing van de gemeente nodig. ‘Mensen die denken dat zij in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden via de Sociale Dienst van de gemeente of via andere bemiddelaars in het sociale netwerk’, aldus directeur Vermeer van de stichting La Poubelle, de initiatiefnemer van het sociaal restaurant, in het Brabants Dagblad.

Naast het restaurant verlaagt ook de kringloopwinkel van La Poubelle de prijzen voor mensen die van weinig geld moeten rondkomen. Vermeer: ‘Vooral de individuele gevallen worden steeds schrijnender. Honderden mensen hebben gratis voedsel nodig om rond te kunnen komen. Meer dan 10 procent van alle Tilburgers moet het doen met een inkomen dat niet meer is dan het sociale minimum.’

Volgens Vermeer hebben enkele honderden mensen de afgelopen jaren gebruik gemaakt van diverse kortingsregelingen van het restaurant. De problemen voor de armlastige Tilburgers worden vergroot door de voortdurend stijgende prijzen voor energie, brandstof en ziektekostenverzekeringen.

Reageer op dit artikel