nieuws

Taakstraf na verdwijning video Drie Gezusters

Horeca

De videoband waarop een vechtpartij te zien zou zijn tussen twee portiers van horecabedrijf De Drie Gezusters in Tilburg en vier mannen is spoorloos verdwenen. Daarop pleitte de advocaat van de vier verdachten voor vrijspraak. De politierechter besliste echter anders.

De vier Tilburgers waren in februari betrokken bij een vechtpartij voor de deur van De Drie Gezusters aan het Tilburgse Piusplein. De vechtpartij werd vastgelegd door een bewakingscamera. Op het politiebureau raakte de videoband echter spoorloos. Dit omdat de banden in een open kast werden bewaard, aldus de politie. Inmiddels is het systeem aangepast en bewaart de politie de videobanden in een afgesloten ruimte.

Advocaat De Lange pleitte bij afwezigheid van de videobeelden voor vrijspraak van de vier Tilburgers variërend van 26 tot dertig jaar. Volgens De Lange deelden de portiers de eerste klappen uit nadat ze de vier Tilburgers hardhandig uit de zaak hadden gezet. De brigadier verklaarde dat juist een van de mannen als eerste een slaande beweging maakte. De politieman zou de band meerdere malen heen bekeken.

Politierechter Rouwen achtte de verklaring van de portiers en een getuige voldoende bewijsmiddel om het viertal te veroordelen. Ze kregen een werkstraf van veertig uur, conform de eis van de officier van justitie.

Reageer op dit artikel