nieuws

The Matrixx twijfelt over optreden politie

Horeca

De politie van Nijmegen heeft vooraf het publiek van het danspodium onder de Waalbrug geen waarschuwing gegeven. Dat zegt eigenaar David Brons van de populaire Nijmeegse discotheek The Matrixx, die het podium exploiteerde. De politie wilde het podium ‘schoonvegen’ en raakte slaags met diverse aanwezigen.

‘Niet via onze stagemanagers. Niet via een megafoon’, aldus Brons in De Gelderlander over het achterwegenblijven van een waarschuwing. ‘Dat is iets om voor de toekomst nadere afspraken over te maken. Ik kan me voorstellen dat als je nieuwsgierig bent, je toch blijft staan kijken.’

Tijdens de vechtpartij op de laatste avond van de vierdaagse Feesten raakten elf agenten gewond. De agenten betraden het terrein om een vechtpartij te sussen. Vervolgens ontstond er een dreigende sfeer waarna er een agressieve houding ontstond jegens de agenten en een vechtpartij volgde.

Brons: ‘De politie heeft eerst een minuut of vijf in linie gestaan voor de eerste charge kwam. Alleen de honderd à tweehonderd mensen in de VIP-ruimte konden verrast zijn toe de politie ineens, volkomen onnodig, ook op hen een charge inzette. Voor die groep hebben we aan de achterzijde een hek moeten openen.’

Een woordvoerder van de politie verdedigt het optreden van de agenten. ‘Die eerste agenten hebben gewoon hun werk gedaan. Omdat ze belaagd werden, hebben ze assistentie ingeroepen.’ In hoeverre er overleg is geweest tussen beveiliging en politie, moet nog onderzocht worden.

Op internet circuleert een filmpje waarop het politieoptreden te zien in. Het drie minuten durende filmpje is gemaakt door één van de aanwezigen. Hierop is te zien dat de politie hardhandig optreedt tegen bezoekers van het danspodium.

Reageer op dit artikel