nieuws

Toerisme in problemen door noodweer

Horeca

De pleziervaart op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee heeft maandagmiddag flink last gehad van noodweer. Verschillende zeilboten sloegen om door de hevige wind.

Reddingsmaatschappij KNRM moest uitrukken om de opvarenden uit het water of van omgeslagen vaartuigen te halen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, meldde het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Op de Waddenzee bij Harlingen kapseisde een skûtsje. De zes opvarenden raakten te water en zijn gered door de KNRM. Ook op het IJsselmeer bij Hindeloopen sloeg een zeiljacht om. De reddingsmaatschappij viste de opvarenden uit het water.

Verder liepen onder meer bij Harlingen en Elburg boten aan de grond, waarschijnlijk omdat ze door de wind uit koers waren geraakt. Twee Engelse jongens lukte het niet meer met hun kleine bootje op de Waddenzee aan land te komen. De reddingsmaatschappij wist de twee Britten aan de kant te krijgen.

Reageer op dit artikel