De monstervis wordt door Fagel en Lambermon ontleed en bereid in de HorecavArena, het grote beurstheater in één van de hallen van de RAI. Het geheel heeft plaats onder auspiciën van het Koksgilde. Het Gastvrijheidsgilde geeft bij de tonijnbereiding advies over bijpassende wijnen en bieren.
De vijftigste editie van de Horecava staat in het teken van het verleden en de toekomst. Zo komt er Restaurant 50, een eetgelegenheid vol met nostalgie en hedendaagse trends. De menukaart staat vol met oude gerechten en hun hedendaagse tegenhangers. Verder geven Chinese en Nederlandse koks diverse kookdemonstraties onder het motto East meets West. Ze gebruiken daarbij dezelfde ingrediënten, maar andere technieken en kruiden.
Verder vinden op de Horecava zoals gebruikelijk de bekende wedstrijden Het Lekkerste Broodje en de Nationale Kampioenschappen van het Horeca Branche Instituut plaats. Ook houdt Wine Professional parallel aan de Horecava weer zijn wijnevenement. Ruim tachtig wijnimporteurs en producenten doen mee Aangevuld met masterclasses, proeverijen en kookdemonstraties met diverse topkoks.
De Horecava wordt gehouden van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari en is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. De beurs is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur en sluit om 18.00 uur. Wine Professional is van 9 tot en met 11 januari van 12.00 tot 18.00 uur.