nieuws

Toprestaurant De Waag verkocht

Horeca

Restaurant De Waag in het Zeeuwse Serooskerke is verkocht. Eigenaar Co Simmers stopt eind augustus met zijn gerenommeerde eetgelegenheid. De Waag staat al jaren vermeld in de gids van Lekker.

Simmers overhandigt op 28 augustus de sleutels aan de nieuwe eigenaar. Wie dat is ,is vooralsnog niet bekend. Ook is onduidelijk wat Simmers zelf gaat doen. In de nieuwsbrief van Lekker laat hij weten hierover nog niets te kunnen zeggen. Tot eind augustus blijft Simmers als patron-cuisinier aan het werk in De Waag. Met de komst van een nieuwe eigenaar verdwijnt zeer waarschijnlijk ook de naam van het bedrijf.

De Waag stond in de jongste uitgave van Lekker op de 57ste plaats. De hoogste notering was plaats 21 in 2002. In 1989 debuteerde De Waag in de Top-100 van Lekker. In de jongste Michelingids beschikt De Waag over twee bestekjes, wat inhoudt dat het een geriefelijke keuken heeft. In de gids van GaultMillau heeft het restaurant dertien punten. Het heeft daarmee evenveel punten als onder meer de bekende restaurants La Sapiche in Gulpen, ’t Nonnentje in Harderwijk en Mes Amis in Urk.

Reageer op dit artikel