nieuws

Tv-koks maken verse tuinkruiden snel populair

Horeca

Tv-koks maken consumenten steeds enthousiaster om verse tuinkruiden te gebruiken in de keuken. Dat zegt het Productschap Tuinbouw, die meldt dat de afzet van verse tuinkruiden flink is gestegen.

Zo kwamen basilicum, munt en peterselie voorheen in gedroogde vorm uit een potje. Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders voor de verse variant van de kruiden. Vooral het gebruik van verse smaakmakers door populaire tv-koks zorgen voor een stijging van de afzet. ‘Die stijging is niet alleen veroorzaakt doordat huishoudens meer tuinkruiden zijn gaan kopen, maar vooral doordat er nu meer huishoudens zijn die tuinkruiden kopen’, aldus het Productschap Tuinbouw.

De laatste jaren zijn er diverse koks actief op televisie. Zo is de Britse kok Jamie Oliver één van de populairste. Uit eigen land kookten Ramon Beuk, Ad Janssen en Angèlique Schmeink op de vaderlandse tv-buis. Nestor van het tv-koken in ons land is de voormalige sterrenkok Cas Spijkers.

Reageer op dit artikel