nieuws

Veel extra hotels en golfbanen voor Dubai

Horeca

Het golfstaatje Dubai tast diep in de buidel om zich verder als toeristencentrum in het Midden-Oosten te profileren. Het emiraat trekt de komende jaren 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro) uit voor een omvangrijk golfcomplex. Dat hebben de betrokken projectontwikkelaars zondag bekendgemaakt.

Het toekomstige Golf City biedt op zijn 5,1 vierkante kilometer ruimte aan vijf golfterreinen. De ontwikkelaars Benaa en Dubailand, de lokale variant van Disneyland, zien ook nog plaats voor een golfacademie, een zessterrenhotel en enkele souks (overdekte markten).

Dubai kent een bevolking van 1,2 miljoen zielen, van wie meer dan 1 miljoen uit het buitenland komen. Vorig jaar bezochten 5,4 miljoen toeristen het emiraat. Dat aantal moet over vijf jaar rond de 15 miljoen liggen.

Reageer op dit artikel