nieuws

Wijnfles in restaurant gaat praten

Horeca

Een ‘sprekend’ etiket kan binnenkort in Italië potentiële kopers vertellen wat ze over een bepaalde fles wijn willen weten. Het etiket vertelt alles, van de herkomst tot en met de gerechten waar de wijn goed bij past.

‘Het idee is de oenoloog aan de tafel te brengen, dat elke wijn over zichzelf kan vertellen in de eerste persoon’, zei Daniele Barontini woensdag tegen het persbureau Reuters. Zijn Toscaanse bedrijf Modulgraf legt de laatste hand aan het elektronische etiket, dat in november op de markt komt.

Het ‘etiket’ is een chip in de fles, die in een restaurant of winkel kan worden afgeluisterd via een apparaatje ter grootte van een pakje sigaretten. Volgens Barontini heeft een aantal producenten van de beste wijnen van Italië al belangstelling getoond.

Reageer op dit artikel