nieuws

Zakenduo biedt redding in Vlissingse hotelsoap

Horeca

De kansen voor hotel Britannia in Vlissingen om weer een florerend hotelbedrijf te worden, zijn licht gegroeid. Nieuwe interesse zorgt er voor dat de sloop en wederopbouw van het veelbesproken hotel in de maak is. Al blijft het afwachten met het onvoorspelbare karakter van het hotel.

De jongste interesse in Britannia komt van de Vlissingse zakenpartners Joost van Damme en Jerry van Zuijlen, die onlangs de horecagroep Amadore Hotels en Restaurants hebben opgericht. ‘We zijn al een tijdje in overleg met projectontwikkelaar Loostad van Britannia. Maar dan moet eerst natuurlijk de bouw van het hotel doorgaan’, aldus Van Damme in de regionale krant PZC.

Amadore bezit in Vlissingen het Grand Hotel Arion, de cafés Stefano’s en Raymondo, Smulroom Jerry’s en vijftig procent van de strandappartementen van de Gulden Stroom. In Middelburg is het eigenaar van hotel Arneville. Van Damme ziet in Britannia vooral een goede aanvulling op het bestaande hotel Arion. ‘Er kan nog heel goed een hotel bij op de boulevard. Het moet leuk en kwalitatief van hoog niveau blijven, voor de klant, voor het personeel. Walcheren moet er beter van worden.’

Voor de geïnteresseerde zakenpartners is Britannia niet het enige project waar ze een oog op hebben laten gevallen. Ook hebben de twee oren naar het nieuwe winkelcentrum De Fonteyne. Op de bouwtekening van De Fonteyne is bij de ingang van de toekomstige parkeergarage een paviljoenachtig gebouw getekend. Van Zuijlen en Van damme gaan daar sowieso een zaak runnen.

Reageer op dit artikel