nieuws

100.000 bezoeker voor vernieuwd spoorwegmuseum

Horeca

Het op 5 juni geopende vernieuwde Spoorwegmuseum in Utrecht heeft maandag zijn 100.000e bezoeker ontvangen. Het betrof een gezin uit Wateringen dat maandag persoonlijk door Pieter Tilroe, hoofd exploitatie van het Spoorwegmuseum, werd ontvangen.

Hij overhandigde de familie bloemen en cadeaus. Cateraar Vermaat, die de dagexploitatie van het museum verzorgt, zorgde voor champagne en een heuse treintaart die de familie zelf aan mocht snijden. Ook de overige aanwezige bezoekers werden door Vermaat op taart getrakteerd. Uiteraard kreeg het gezin een persoonlijke rondleiding achter de schermen in het nieuwe Spoorwegmuseum. Het Utrechtse museum had voor de verbouwing, die ruim een jaar duurde, in dezelfde periode nog geen 20.000 bezoekers en op jaarbasis 150.000. Het museum heeft een complete metamorfose ondergaan om het wat oubollige imago definitief af te schudden. Tekstborden bij oude treinen op een rij hebben plaats gemaakt voor decors, theater en showeffecten, die de bezoekers een ‘ervaring’ moeten bezorgen. De nieuwe aanpak is volgens een woordvoerster goed aangeslagen. De grote belangstelling is verder te danken aan het slechte zomerweer tijdens de vakantieperiode. Het Spoorwegmuseum streeft naar 230.000 bezoekers per jaar en verwacht dat dit aantal zal worden overschreden.

Reageer op dit artikel