nieuws

Al 500 restaurants hebben braille-menukaart

Horeca

Ruim vijfhonderd horecagelegenheden hebben een menukaart in braille aangeschaft. Drie maanden geleden begon de stichting Meerzicht met het verkopen van de menukaarten voor blinden en slechtzienden aan restaurants.

Inmiddels hebben de HEMA, HapSnap en FEBO in navolging van de McDonald’s voor al hun restaurants kaarten besteld. Ook een aantal kleinere ondernemers bestelde de kaart, aldus een woordvoerder van de stichting maandag.

Nu de grens van vijfhonderd restaurants is doorbroken, neemt de ANWB de gegevens mee in de zoekmachine op de website. Wie een restaurant zoekt, kan dus binnenkort ook selecteren of een braille-menukaart aanwezig is.

In Nederland hebben ruim 600.000 mensen moeite met het lezen van menukaarten. Blinden en slechtzienden nemen in een restaurant veelal een gerecht dat ze al kennen of laten de menukaart voorlezen.

Reageer op dit artikel