nieuws

Arrestaties in zaak noodlottige fastfoodbrand

Horeca

De politie in de Pakistaanse stad Karachi heeft zes man gearresteerd voor de aanslag op een vestiging van Kentucky Fried Chicken (KFC). Bij de aanslag van twee maanden geleden kwamen zes medewerkers van de Amerikaanse fastfoodketen door een felle brand om het leven.

Volgens de politie gaat het om zes mannen in de leeftijd van dertig tot 35 jaar. Ze zouden niet behoren tot een militante groep. De politie kwam ze op het spoor na diverse tips. De verdachten worden op korte termijn getoond aan ooggetuigen. Wanneer ze worden herkend, volgt een proces.

Op 30 mei werd de KFC-vestiging in brand gestoken. De brand volgde kort na een zelfmoordactie op een moskee in de stad. Daarbij werden een politieman en de twee zelfmoordenaars direct gedood. Ruim twintig mensen raakten daarbij gewond waarvan er twee uiteindelijk stierven.

KFC is één van de eerste Westerse fastfoodketens in Karachi en beschikt momenteel over negen vestigingen in de Aziatische miljoenenstad.

Reageer op dit artikel