nieuws

Befaamd Duits hotel door brand verwoest

Horeca

Slot Elmau, een geliefde internationale vakantiebestemming in de Duitse deelstaat Beieren, is zondag voor een groot deel afgebrand. Het vuur ontstond door een defect in de elektrische deken van de 91-jarige voormalige bedrijfsleider van het hotel. Tien mensen, onder wie twee brandweermannen, raakten lichtgewond.

De ruim vierhonderd gasten en personeelsleden konden het hotel in de vroege ochtend deels via ramen en over het dak verlaten. Zij zijn ondergebracht in een nabijgelegen kazerne. De schade aan het kasteelhotel loopt volgens de politie en de bedrijfsleiding in de miljoenen euro’s.

Slot Elmau werd in 1916 gebouwd, nabij het dorpje Krün, met een sensationeel uitzicht op de Alpen. De eerste jaren huisvestte het kasteel een commune van excentrieke kunstenaars. Later maakte de familie Müller-Elmau er een hotel van.

Reageer op dit artikel