nieuws

Bekende hotelier overleden

Horeca

De bekende Italiaanse hotelier Alfonso Giannuzzi is overleden. Giannuzzi overleed na een kort ziekbed. Gianuzzi was korte tijd voorman van Le Meridien Hotels en Resorts en zou zich met zijn hotel in Italië toeleggen op de komende Olympische winterspelen.

Gainnuzzi was meer dan dertig jaar in de gastvrijheidbranche. Van 1974 tot 2001 werkte hij voor de luxe hotelketen Rocco Forte Hotels. Daarna was hij ceo bij Compass Group in Italië en directeur van Baglioni Hotels in Milaan. Verder was hij adviseur van de internationale hotelorganisatie Ecole Htelire in het Zwitserse Lausanne.

Tot aan zijn dood runde hij Pragelato Village Resort in Italië waarbij hij het hotelbedrijf voorbreide op Olympsiche Spelen van komende winter in Turijn en omgeving. Gianuzzi laat een vrouw en twee dochter achter. Hij ligt begraven in Aiello in het Zuid-Italiaanse Calabria.

Alfonso Giannuzzi is 58 jaar geworden.

Reageer op dit artikel