nieuws

Beroering door wijnfraude Beaujolais

Horeca

In de wijnwereld is flinke beroering ontstaan door een grote wijnfraude. De wijnzwendel gaat over de populaire soort Beaujolais. De wijnboer in kwestie noemt het voorval een vergissing.

De Franse wijnmaker Vins Georges Duboeuf heeft fraude gepleegd met ruim 300.000 flessen Beaujolais. De wijnproducent sjoemelde met de herkomstbenaming van de wijnen. Duboeuf mengde tegen de regels in eenvoudige Beaujolais met exclusievere varianten. Inmiddels is Duboeuf gestopt met het maken van zijn misdadige mengsels. Hij gaf aan te zijn gestopt zodra de ‘vergissing’ aan het licht kwam.

De Beaujolais is afkomstig uit het zuiden van de Bourgogne. De wijn kent twaalf herkomstbenamingen die in kwaliteit sterk verschillen. In ons land is de wijn vooral bekend door de Beaujolais Primeur. Deze wijn is ieder jaar verkrijgbaar vanaf de derde donderdag in november. Net als haring en bokbier is het een sterk marketingproduct waar horecaondernemers veelal hun voordeel mee doen.

Reageer op dit artikel