nieuws

Beruchte drugskroeg definitief dicht

Horeca

De notoire drugskroeg Amersfoort aan Zee blijft definitief dicht. Dat heeft de gemeente Amersfoort bekendgemaakt. De kroeg werd in het verleden op last de burgemeester meerdere malen gesloten vanwege de vondst van harddrugs.

Onlangs vroeg caféhouder Tarhan weer een horeca- en exploitatievergunning aan bij de gemeente. De eigenaar meldde dat hij nu de zaak op orde zou hebben. De burgemeester denkt echter dat heropening van de zaak weer voor veel onrust kan zorgen.

‘We hebben vrees voor negatieve verstoringen in de buurt’, aldus burgemeester Van Vliet in het Utrechts Dagblad. De gemeente wil nu het pand slopen, net als de naastgelegen coffeeshop en snackbar. Op het terrein moet woningbouw komen. Om de panden te kunnen verwerven, is een onteigeningsprocedure gestart.

Met een inval door de politie kwam vorig jaar een eind aan Amersfoort aan Zee. Omwonenden beweerden dat er drugs werd gedeald en hoeren zouden werken. De gemeente besloot daarop de vergunning in te trekken. Voor de vondst van harddrugs in de kroeg kreeg de tweelingbroer van de eigenaar celstraf. De kroegbaas zelf werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de handel in drugs.

Reageer op dit artikel