nieuws

Bierconflict topcafé en Interbrew voorlopig bijgelegd

Horeca

Het bekende horecabedrijf Café De Kwip in Zevenbergen heeft de ruzie met bierleverancier Interbrew bijgelegd. Daarmee zijn de rechtszaak en schadeclaim van Interbrew voorlopig van de baan.

Het conflict tussen De Kwip, in 2001 winnaar van de dorpscafétrofee bij de prestigieuze horecawedstrijd Café van het Jaar, is al geruime tijd aan de gang. Begin dit jaar brachten de uitbaters Frank Batenburg en Patrick Noordanus naar buiten over te stappen naar bierleverancier Heineken. Het tweetal klaagde over de service en het contract van Interbrew.

Gevolg was dat De Kwip de tanks vol liet lopen met bier van Heineken, ondanks een contractuele verplichting met Interbrew. De Bredase producent Interbrew pikte dit niet en dreigde met een forse schadeclaim als de eigenaren Heineken niet buiten de deur zette. Batenburg en Noordanus gaven geen gehoor aan het ultimatum.

‘We kregen daarna nog wat boze brieven van de advocaat van Interbrew, maar daar bleef het bij. Later wilde men weer met ons praten. Dat vonden wij prima maar we zijn er nog niet uit. Vooralsnog blijven wij bij Heineken. We zouden misschien wel terug willen, maar dan moet Interbrew zijn fouten toegeven en het rare contract van tafel halen’, aldus de kroegbazen in BN/DeStem.

Inmiddels praten beiden partijen weer met elkaar, zonder advocaten. Al zouden de gesprekken zich nog in een behoorlijk impasse bevinden. Een woordvoerder van Interbrew meldt dat het bierbedrijf weer in gesprek is met De Kwip, maar kan niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Reageer op dit artikel