nieuws

Bistrohouder bodypaint modellen met jam

Horeca

Eigenaar Frank Morsink van eetgelegenheid Frankie’s Bistro uit Neede blijft een jamfanaat. De horecaondernemer komt jaarlijks in het nieuws met opvallende acties tijdens de jaarlijkse Nationale Jammarkt. Dit jaar gaat hij modellen bodypainten met jam.

Een stuk of tien Achterhoekse dames worden onder handen genomen met confituren. ‘Ik heb al heel wat vrouwelijke modellen, die hier aan willen meewerken. Dus een paar vierkante meter valt er sowieso te beschilderen. Ja hoor, als zich mannelijk modellen melden, ben ik wel zo sportief dat ook zij mee mogen doen’, aldus Morsink in De Telegraaf.

Morsink heeft de Brabantse kunstenaar Gunther Spekschoor ingehuurd voor het karweitje. Eenvoudig is het werk overigens niet, want de jam is doorschijnend. ‘Het geeft dus niet echt een goede dekking. Vandaar dat we eerst met bodypaint-verf een grondlaagje aanbrengen. Daarna komt de jam erop. Overigens wel nepjam, want anders krijgen we daar weer commentaar op’, aldus Morsink.

Vorig jaar baarde Morsink opzien door vrouwen te laten worstelen in een bad van jam. Dit zorgde voor veel ophef in het Achterhoekse dorp. Ethici vonden het maar seksistisch en verspilling van etenswaren, dat bovendien niet op een folkloristische evenement thuishoorde.

Reageer op dit artikel