nieuws

Bokbierseizoen start dit jaar eerder

Horeca

Horecaondernemers kunnen dit jaar hun gasten eerder bokbier schenken. Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) heeft besloten de introductiedatum van het populaire speciaalbier te vervroegen.

Het CKB wil voortaan de introductiedatum van bokbier gelijkzetten met het begindatum van de herfst. Dit betekent dat het bokbierseizoen op 21 september begint. Tot dusver werd de introductiedatum bepaald door de datum van de eerste maandag van oktober. ‘Dit was verwarrend. Nu is er meer duidelijkheid’, aldus Henri Reuchlin van het CBK. Het bokbierseizoen kent geen einddatum.

Reuchlin verwacht dit jaar een goed bokbierseizoen. ‘De kwaliteit is van grote klasse. Het is een populaire biersoort, die zelfs furore maakt in België. Dat is bijzonder. Meestal is het andersom en worden Belgische bieren populair in ons land. Wat de brouwers aan bijzondere promotie doen, is nog niet bekend.’

Meer weten over bier? Bekijk dan nu ons uitgebreide bierdossier.

Reageer op dit artikel