nieuws

Bosbranden bedreigen hotels in Spanje

Horeca

Ongeveer 150 toeristen zijn in de Zuid-Spaanse provincie Jaén geëvacueerd in verband met twee grote bosbranden. Dat hebben de Spaanse autoriteiten maandag laten weten. Branden in het nationale park Sierra de Cazorla en Villanueva del Arzobispo bedreigen de hotels waarin de toeristen zaten.

In de provincie León in het noordwesten van Spanje hebben brandweerlieden twee grote branden onder controle gekregen, meldde de radiozender Cadena SER maandag. Meer dan 4000 hectare bos is verloren gegaan.

In Frankrijk hebben brandweerkorpsen een grote brand bij Gréoux-les-Bains in de Haute-Provence onder controle gekregen. Zeker 1700 hectare bos is in vlammen opgegaan. Na het uitbreken van de brand waren ongeveer 650 mensen geëvacueerd. Drie campings waren uit voorzorg ontruimd.

De brandweer in Portugal liet maandagmorgen aan het persbureau Lusa weten dat er nog vier branden moeten worden bestreden in het noorden en het midden van het land. Vorige week waren dat er nog ongeveer twintig.

Reageer op dit artikel