nieuws

Buurt vindt restaurant een disco

Horeca

Omwonenden van restaurant Oosterkade in Utrecht voelen zich in de maling genomen door de gemeente. Een week na de opening van de zaak klagen ze steen en been over geluidsoverlast. Volgens de buurtbewoners heeft de gemeente een grote fout gemaakt en is de nieuwe zaak geen restaurant maar een disco.

‘Het is gewoon een discotheek, waar ’s nachts nog mensen binnenkomen en waar de buurt tot diep in de nacht last van heeft’, meldt één van de omwonenden in het Utrecht nieuwsblad. ‘We voelen ons in de maling genomen door de gemeente. Ons is jaren voorgehouden dat hier een restaurant kwam. In het weekend staan er tot diep in de nachts dj’s te draaien en de meeste bezoekers komen helemaal niet om te eten.’

Volgens eigenaar Joram Wenselaar van Oosterkade vormt eten wel degelijk de hoofdfunctie van het bedrijf. ‘Maar in een modern horecabedrijf gebeurt tegenwoordig meer dan eten alleen. Ik wil er alles aan doen om problemen met buurtbewoners op te lossen. Een nieuwe zaak geeft aanloopproblemen en die moet je oplossen’, aldus Wenselaar.

Wenselaar zegt al maatregelen te hebben genomen om de overlast terug te dringen. ‘We hebben twee portiers voor de deur gezet, die er zo goed mogelijk op toezien dat mensen zich ook buiten gedragen. De zaak is binnen goed geïsoleerd. Ik neem de klachten serieus, maar vind het jammer dat deze geluiden zo de boventoon krijgen.’

Inmiddels heeft de Utrechtse VVD-fractie aan het college vragen gesteld over het één week oude Oosterkade. Het was namelijk de bedoeling dat de zaak ingedeeld zou worden in de categorie restaurants. Nu blijkt Oosterkade te zijn aangemerkt als brasserie, waardoor de zaak de gelegenheid heeft ook muziekvoorstellingen en dj’s te programmeren.

Reageer op dit artikel