nieuws

chassé theater krijgt eigen televisieprogramma

Horeca

Het Chassé Theater in Breda krijgt een eigen televisieprogramma. Chassé TV gaat twee keer per week een programma uitzenden met artiesten en theatermakers. Directeur Cees Langeveld noemt televisie het beste reclamemiddel voor komende voorstellingen.

De eerste uitzending vindt op 14 september plaats en duurt 20 minuten, zo werd donderdag bekend. De opnamen komen uit de foyer van het theater. Het programma is te zien op het kanaal van TV & Co, de regionale zender voor West-Brabant.

Het Chassé Theater, met drie theaterzalen en drie bioscoopzalen, bestaat dit jaar tien jaar. Jaarlijks trekt het per seizoen ongeveer 400.000 bezoekers, veel meer dan de 150.000 die bij de bouw werden voorzien. Binnenkort is de uitbreiding klaar van de grootste theaterzaal van 1280 naar 1440 zitplaatsen. Die heeft 1 miljoen euro gekost. Ook de foyer wordt groter. De directie vindt de verbouwingen nodig om de grote musicals te kunnen blijven contracteren. Architect Herman Hertzberger heeft het theater ontworpen.

Reageer op dit artikel