nieuws

Culinair festival afgelast door tekort restaurants

Horeca

Het Culinaire festival De Smaak van Utrecht op de Neude gaat dit jaar niet door. Reden is een tekort aan deelnemende restaurants. Voor veel restaurants betekent deelname aan het festival een te grote kostenpost. De Smaak van Utrecht zou voor de achtste maal worden gehouden.

‘Het is niet langer op te brengen voor restaurants’, treurt organisator Willem van Weert van bureau Bink in het Utrechts Nieuwsblad. ‘De meeste afhakers geven aan dat het te zwaar is om op vier dagen tegelijkertijd twee restaurants draaiende te houden. Op De Smaak van Utrecht willen ze kwaliteit leveren, maar de eigen zaak moet ook gewoon open zijn. Qua personeel en logistiek is dat een zware opgave.’

Verder haken restaurants af door het slechte economische klimaat. Van Weert: ‘Horecabedrijven hebben het zwaar en doen nu even geen gekken dingen. Vroegere deelnemers zoals Tokio, Soy en De Heeren van Utrecht zijn failliet. Andere vaste deelnemers zoals Soms, De Garde, Mas en Goos zeggen dat ze het organisatorisch niet meer kunnen opbrengen.’ Het enige Utrechtse restaurant met een Michelinster, Karel V, zegde eveneens af.

Reageer op dit artikel