nieuws

Des Indes 12 september open na enorme verbouwing

Horeca

Hotel Des Indes in Den Haag gaat 12 september weer open. Daarmee komt een eind aan een lange en ingrijpende verbouwing van het luxe hotelbedrijf. Sinds juni 2004 was ‘La Grande Dame’ gesloten.

Voor de verbouwing schakelde Des Indes de wereldberoemde interieurarchitect Jacques Garcia in. Met zijn ontwerpen heeft het hotel volgens moederbedrijf hotelketen Le Méridien Hotels & Resorts de ‘ulta-chic’ behouden. Garcia heeft oud en nieuw samengebracht in alle zalen en kamers van het hotel.

‘Garcia heeft de oude materialen gerespecteerd en er een moderne draai aan gegeven’, aldus general manager Claudia Pronk van Des Indes in het Algemeen Dagblad. Zo is het oude stucwerk op muren en plafonds behouden en waar nodig hersteld. Vervolgens liet Garcia het geheel schilderen in moderne kleurstellingen. Eén van de eetzalen draagt inmiddels de naam van de ontwerper.

Alle 92 kamers, waarvan dertien suites, zijn voorzien van klimaatregeling en snelle internetverbinding. Verder staat de gasten een zwembad, een sauna, een fitnessruimte en diverse cosmetische behandelingen ter beschikking. Behalve comfort biedt het hotel de gast ook exclusiviteit. Zo zijn geen twee kamers hetzelfde.

Het gebouw werd in 1858 gebouwd in opdracht van Willem Baron van Brienen. Deze kamerheer wilde behalve landgoed Clingendael een meer centraal gelegen onderkomen in de stad. Na zijn dood ging het pand over op zijn zoon, die het enkele jaren later verkocht aan hotelier Paulenz. Sinds 1881 fungeert het gebouw als een hotel.

Hotel Des Indes trok altijd de aandacht van veel beroemdheden. Zo overnachtten er onder anderen tsaar Nicolaas II van Rusland, president Paul Kruger van de Zuid-Afrikaanse republiek Transvaal en de Brit Winston Churchill. Recent logeerden de leden van de rockband The Rolling Stones in Des Indes. Voor politici is Den Indes al jaren dé ontmoetingscentrum van de stad. Zo bereidden PvdA, VVD en D66 er de paarse coalitie voor en vierde de LPF er op 15 mei 2002 de verkiezingsoverwinning.

Reageer op dit artikel