nieuws

Directeur horecagroothandel geliquideerd

Horeca

De 48-jarige directeur van Sea Breeze, een groothandel in Chinese horecaproducten in Beverwijk, is gisteren geliquideerd. Een familielid van de Chinese directeur raakte bij het schietincident op een industrieterrein zwaargewond.

Het voorval gebeurde dinsdagochtend om omstreeks elf uur. De schutter opende daarbij het vuur op twee aanwezigen. Vervolgens ging hij er lopend vandoor. Een medewerker van een naast gelegen bedrijf meldt dat het om vier of vijf schoten gaat. De schutter is volgens een ooggetuige een man met een Aziatisch uiterlijk.

‘Ik ben direct gaan kijken. Op de bank van het kantoor lag een man. Morsdood. Er lag overal bloed. Om misselijk van te worden. Ik heb 112 gebeld en daarna heb ik overgegeven’, aldus de ooggetuige in De Telegraaf. Over het motief van de liquidatie tast de politie nog in het duister. Een woordvoerder kon niet zeggen of het om een criminele afrekening ging.

Chinese ondernemers in ons land zijn regelmatig het doelwit van afpersingspraktijken en bedreigingen door bendes. Het gaat hierbij veelal om restauranthouders die het slachtoffer zijn. De criminele bendes tonen zeer gewelddadig gedrag en schuwen niet om direct de trekker over te halen.

Reageer op dit artikel