nieuws

Dirkzwager koopt divisie van Pernod Ricard

Horeca

De Schiedamse distilleerderij M. Dirkzwager koopt de divisie Nederlandse Fine Wines van de Franse drankengigant Pernod Ricard Nederland. De transactie betreft de verkooprechten op diverse wijnmerken, waaronder een aantal vooraanstaande wijnhuizen.

Om welke huizen het gaat wil Dirkzwager niet bekendmaken. ‘Daarmee zou ik de niet-genoemde Châteaux te veel onrecht aandoen.’ Dat zegt president-directeur Pieter Batenburg van Dirkzwager in Het Financieele Dagblad.

Dirkzwager is onder meer eigenaar van de slijterijketen Mitra. Het bedrijf verwerft de exclusieve rechten op de wijnen voor Nederland en neemt een tiental medewerkers van Pernod Ricard over.

Voor Pernod Ricard behoorden de Nederlandse rechten niet meer tot de kernactiviteiten. Pernod Ricard Nederland ontstond begin jaren negentig door het samenvoegen van de Tilburgse wijnhandel André Kerstens en distilleerderij Cooymans. De Fransen verkochten laatstgenoemde onderneming vorig jaar al aan Dirkzwager.

Reageer op dit artikel