nieuws

Explosieve groei faillissementen in drankensector

Horeca

Het aantal faillissementen in de dranksector is explosief gestegen in het tweede kwartaal van 2005 ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dit jaar gingen er in het tweede kwartaal 43 cafés en bars op de fles. Vorig jaar waren dat er nog twintig.

In de categorie Restaurants en Fasfoodbedrijven steeg het aantal faillissementen van 34 naar 46. In het tweede kwartaal van dit jaar werden vijf hotels bankroet verklaard. Twee meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Totaal steeg het aantal faillissementen in de horeca fors met bijna 65 procent. Moesten vorig jaar nog 57 horecabedrijven in het tweede kwartaal hun deuren sluiten. Dit jaar waren dat er 94. Dit aantal is wel iets minder dan het eerste kwartaal van dit jaar. Toen gingen 117 horecazaken op de fles.

Op zoek naar de meest recente horecafaillissementen? Bekijk dan hier het overzicht.

Reageer op dit artikel