nieuws

Fastfoodketen voor moslims gestart

Horeca

In Frankrijk is een nieuwe fastfoodketen gericht op Moslims geopend. Beurger King Muslim (BKM) opende de deuren van het eerste filiaal in een buitenwijk van Parijs, waar veel allochtonen wonen.

BKM serveert het standaard fastfoodassortiment als burgers, soft drinks en friet, maar dan de Halal-variant. De medewerkers van BKM mogen in tegenstelling tot andere fastfoodzaken gekleed gaan met een hoofddoek. BKM is een knipoog op de bekende keten Burger King. Deze van origine Amerikaanse keten heeft geen vestigingen in Frankrijk.

‘Beur’ is het Franse woord voor tweede-generatie Noord-Afrikanen woonachtig in Frankrijk. Frankrijk heeft de grootste populatie moslims in West-Europa. Voor de oprichten van BKM reden om een keten te starten. Inspiratie deden ze op bij soortgelijke restaurants in het Noord-Afrikaanse land Algerije.

Reageer op dit artikel