nieuws

Financieel debacle dreigt voor kroegen

Horeca

De Britse regering overweegt om een deel van de horeca buiten een nieuwe wet tegen roken op de werkplek te houden. Gevreesd wordt dat kroegen financiële schade lijden door teruglopende bezoekersaantallen als er een rookverbod wordt ingesteld.

Een ruime meerderheid van de mensen in Engeland en Wales is voorstander van een rookverbod op alle werkplekken. Dat blijkt uit een peiling gehouden door de organisatie Actie tegen Roken en voor Gezondheid en door de Britse kankerstichting, aldus Britse media.

Van de duizend ondervraagden zei 73 procent het rookverbod op alle werkplekken te steunen. Van de in de peiling ondervraagde mensen zei evenwel 85 procent net zo vaak of zelfs vaker naar de kroeg te gaan als deze rookvrij zouden zijn.

Reageer op dit artikel