nieuws

Gefascineerde voedselschrijver Mechanicus overleden

Horeca

Publicist en fotograaf Philip Mechanicus is overleden. De Amsterdammer stierf na een ziekbed van een jaar. Dat heeft uitgevrij Voetnoot laten weten. Mechanicus stond bekend door zijn fascinatie voor voedsel.

Mechanicus schreef in NRC een kookrubriek en in de Groene Amsterdam een column over voedsel. Hij was een goede vriend van culinair journalist Johannes van Dam. Als fotograaf legde hij tal van stillevens van eten vast.

In zijn boek De uivariaties staat Philip Mechanicus op het punt een ui te verwerken in een zwartwittebonenschotel. De uit probeert zijn leven zo lang mogelijk te rekken en doet er alles aan zijn erfvijand aan de praat te houden. Met als resultaat: een vermetele mengeling van visioenen, herinneringen en recepten.

Philip Mechanicus is 68 jaar geworden.

Reageer op dit artikel