nieuws

Giraf-ondernemer Henk Smit meest markant van Drenthe

Horeca

Hoteleigenaar Henk Smit van Hotel, Congres en Sportcentrum De Giraf in Emmen is uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe 2005. Smit kreeg de prijs voor het opzetten van een groot en veelzijdig belevingscomplex.

Volgens de jury onderscheidt Henk Smit zich door zijn enorme lef. Smit bouwde een tennis- en evenementhal om tot viersterrenhotel met 83 kamers, drie restaurants, sport- en zalencentrum. De jury prijst hem verder door zijn betrokkenheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Smit is daardoor een goede leermeester, aldus de jury.

Smit doet in november mee met de landelijke wedstrijd tijdens het jaarcongres van organisator Koninklijk Horeca Nederland. De volledige deelname bij de landelijke wedstrijd wordt gevormd door twaalf regionale Markant-winnaars. Vorig jaar won hotelbouwer Lucas Petit de branchebrede prijs.

Reageer op dit artikel