nieuws

Homobond buigt zich over darkrooms in cafés

Horeca

De Homoconsumentenbond heeft de seksplekken in de Amsterdamse horeca onder de loep genomen. Donderdag, bij de lancering van de bond, zullen de resultaten van een tevredenheidsmeting onder bezoekers van Amsterdamse seksplekken gepresenteerd worden.

Volgens een woordvoerder dinsdag voldoen de zogenoemde darkrooms niet aan de wensen van de gebruikers. ‘Ze zijn smerig, aftands en gevaarlijk.’ Bij de presentatie zal duidelijk worden wat nog meer de grote ergernissen zijn.

De Homoconsumentenbond denkt dat door het gedoogbeleid de uitbaters niet investeren in darkrooms. ‘Zonder marktwerking geen variatie’, meent de zegsman. ‘Iedere café-eigenaar zou een darkroom moeten kunnen beginnen, dan krijg je concurrentie en hou je vanzelf de plekken over waar klanten graag komen.’

De bond is bang dat Amsterdam straks geen serieuze bestemming meer is voor internationaal homotoerisme.

Reageer op dit artikel