nieuws

Horeca in kopgroep bij illegale arbeid

Horeca

De arbeidsinspectie heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer illegale werknemers aangetroffen dan een jaar geleden. De inspectie trof vooral vreemdelingen zonder werkvergunning aan in de horeca, agrarische sector en de industrie.

Dat blijkt uit cijfers van de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken. De Arbeidsinspectie trof circa 2500 illegale werknemers aan. Dat zijn er ongeveer vijfhonderd meer ten opzicht van het eerste halfjaar van 2004.

De controle op illegale arbeid is door het huidige kabinet flink opgeschroefd. Zo werden er in het eerste halfjaar bij 4300 bedrijven inspecties uitgevoerd, tegen 3000 in dezelfde periode in 2004. Dit jaar werden 1100 boetes uitgeschreven bij 26 procent van de bezochte bedrijven, vorig jaar was dat nog bij 23 procent. Het hogere percentage schrijft een woordvoerder van de Arbeidsinspectie toe aan het feit dat er meer gericht wordt gecontroleerd, vaak aan de hand van tips.

Reageer op dit artikel