nieuws

Horeca profiteert van standbeelden

Horeca

Het Nederlands kampioenschap World Statues in Arnhem heeft zondag een recordaantal belangstellenden getrokken. Volgens een woordvoerster kwamen 350.000 mensen kijken naar de 130 artiesten die samen 103 levende standbeelden vormden. Voor horecazaken een dag om omzet te scoren.

In 2004 trok het evenement 200.000 bezoekers. Het is de negende keer dat dit kampioenschap wordt gehouden. Voor het eerst onder de naam World Statues. Dit jaar is namelijk de opmaat naar een echt wereldkampioenschap dat Arnhem in 2006 wil organiseren.

Stilstaan, daar draait het om voor de deelnemers van dit kampioenschap. Met hun uiterlijk geheel afgestemd proberen ze zich niet van de wijs te laten brengen door fotograferende of roepende toeschouwers. Echter, als een bezoeker de kunsten van de artiest op prijs stelt door een geldstuk te doneren, beweegt het standbeeld kort als dank.

De 130 deelnemers aan de wedstrijd van dit jaar vormden aan het einde van de middag een groot levend standbeeld. Dit was echter geen officiële recordpoging en het record wordt niet erkend.

Reageer op dit artikel