nieuws

Horecastarter fors duurder uit in Rotterdam

Horeca

Nieuwe horecaondernemers in Rotterdam moeten flink extra in de buidel tasten om een exploitatievergunning te verkrijgen. De gemeente heeft de prijs van de vergunning met 83 procent verhoogd tot 850 euro. Het verlengen van vergunningen is minder snel in prijs gestegen.

De gemeente vindt de verhoging van de prijs noodzakelijk omdat het opstellen van een vergunning voor een nieuwe uitbater meer werk vergt. Daarom heeft burgemeester en wethouder besloten 850 euro te rekenen voor een exploitatievergunning. Volgens het college is de prijs tot stand gekomen na overleg met Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Rotterdam.

Het verlengen van een vergunning wordt 3 procent duurder en komt uit op 520 euro. Het bijschrijven van een medewerker op een bestaande vergunning wordt flink goedkoper. Voorheen moest bij elke bijschrijving een nieuwe vergunning à 500 euro worden aangevraagd. Nu wordt het mogelijk om maximaal drie medewerkers bij te schrijven voor een totaalbedrag van 85 euro.

Volgens wethouder Van Sluis van Economische Zaken van de gemeente Rotterdam zijn de vergunningen in zijn stad niet veel duurder dan elders in het land. ‘We steken als stad redelijk gunstig af bij de rest van Nederland. Maar we zijn ons bewust van de bezwaren van horecaondernemers. Daarom heeft het college besloten de leges te differentiëren om hen tegemoet te komen’, aldus Van Sluis in het Rotterdams Dagblad.

Reageer op dit artikel