nieuws

Horecazaken genoemd in strafdossier De Vlieger

Horeca

Zakenman Erik de Vlieger, die verdacht wordt van afpersing en bedreiging, heeft woensdag een groot deel van zijn strafdossier openbaar gemaakt via internet. In de documenten duiken de namen van enkele horecabedrijven op.

Zo wordt melding gemaakt van café Raffles en Steakhouse LaForge in Amsterdam. Het gaat om een brief van notaris Wiggers uit december 2000 over een participatieovereenkomst van het geruisloos inbrengen van de heer Fernandez in de bv Raffles. De stukken stonden woensdagochtend op de website van De Telegraaf.

Het is eerste keer dat een verdachte een deel van zijn strafdossier openbaar maakt nog voor zijn berechting, stelde de krant woensdagochtend. De Vlieger wil naar eigen zeggen aantonen dat het Openbaar Ministerie hem ten onrechte aanklaagt. ‘Justitie heeft geen zaak en dat moet nu maar eens duidelijk zijn’, zegt De Vlieger in een interview met De Telegraaf. Hij openbaart zijn dossier in de hoop dat ‘het controlemechanisme van de democratie werkt’ en er een enquête zal komen naar zijn zaak.

Reageer op dit artikel