nieuws

Hotel getroffen bij bommenregen in Bangladesh

Horeca

Bij de bommenregen in Bangladesh is ook een hotel getroffen. Het Sheraton Hotel in de hoofdstad Dhaka werd geraakt door één van de vele zelfgemaakte explosieven. Bij de meer dan tweehonderd ontplofte projectielen in tientallen steden in Bangladesh, is zeker één dode gevallen.

Een veiligheidsofficier in het Aziatische land heeft bevestigd dat het Sheraton Hotel is geraakt. Of daarbij slachtoffers zijn gevallen en hoe groot de schade aan het hotel is, is niet bekend. Bij de bommenregen in Bangladesh deden de explosies zich onder meer voor bij markten, bus- en treinstations en voor overheidsgebouwen en rechtbanken. Volgens de autoriteiten ging het, gezien de geringe kracht van de ontploffingen, waarschijnlijk om kleine, zelfgemaakte explosieven.

In de getroffen steden zijn pamfletten gevonden waarin de autoriteiten in het Arabisch en Engels worden opgeroepen om de islamitische wetgeving in te voeren. Andere vlugschriften roepen de Britten en de Amerikanen op om hun troepen uit landen als Irak en Afghanistan terug te trekken. De pamfletten zouden afkomstig zijn van de radicale moslimbeweging Jamaytul Mujahideen, die in februari werd verboden naar aanleiding van een reeks aanslagen op onder meer tempels.

Reageer op dit artikel