nieuws

Hotels ontruimd door enorme wateroverlast

Horeca

In het Oostenrijkse toeristenoord Lech am Arlberg zijn dinsdag zestien hotels gesloten wegens hoogwater. Alle aanwezigen zijn geëvacueerd. Om hoeveel personen het gaat is niet bekend. In Lech is geen stroom en ook de drinkwatervoorziening hapert.

Lech is de vaste wintersportbestemming van koningin Beatrix en haar familie. Ook andere toeristische trekpleisters in Zwitserland, Oostenrijk en het zuiden van Duitsland worden overspoeld met flinke watermassa’s. Oorzaak van de wateroverlast is de enorme regenval van de afgelopen dagen. In veel gebieden in deze Alpenlanden is de noodtoestand afgekondigd.

Inmiddels daalt op veel plaatsen in Oostenrijk het waterpeil iets. Ook het peil in de Donau is dalende. Het noodweer eiste in Oostenrijk minstens drie mensenlevens, aldus de televisiezender ORF. In de populaire toeristenstreken Tirol en Vorarlberg kwamen dinsdag twee mensen om. De schade door het water loopt in de vele miljoenen euro’s.

Reageer op dit artikel