nieuws

Ierse topkok Robbie Millar verongelukt

Horeca

De Ierse topkok Robbie Millar is omgekomen bij een verkeersgeval. De 38-jarige celebrity-chef verongelukte met zijn auto, dicht bij zijn met een Michelinster bekroonde restaurant Shanks in Bangor in de provincie Down. Millar laat een vrouw en drie kinderen achter.

Millar raakte ’s nachts om iets voor drie uur met zijn snelle sportauto Maserati van de weg, net buiten Bangor. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. De Ierse culinaire wereld heeft geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de kooktopper. Shanks Restaurant is de komende tijd gesloten, zo heeft een medewerker van het fameuze restaurant laten weten.

Millar werd gezien als één van de grootste koks van Ierland. Hij begon zijn eetgelegenheid in 1994 en kreeg kort daarna al een Michelinster. Zijn restaurant beschikt dit jaar exact tien jaar onafgebroken over een ster en wordt daarmee gezien als een van de beste restaurants in het noordelijke deel van Ierland.

Reageer op dit artikel