nieuws

Laatste waarschuwing kroeg om blote borsten

Horeca

De gemeente Ermelo blijft horecaondernemers en festivalorganisatoren waarschuwen hun vergunningen in te trekken bij onzedelijk gedrag. Onlangs kreeg café Toppers zijn laatste waarschuwing vanwege topless-bediening in de zaak.

Het jongste voorval betreft het evenement American Day op 2 juli jongstleden. Bezoekers van het evenement konden met een motor en een dame op de foto. De dame deed daarbij haar shirt omhoog. Maar blote borsten in het openbaar zijn in Ermelo ongewenst, zo liet Hanneke Vervuurt van de gemeente weten. Vervuurt merkt op dat dit soort zaken in de gemeente Ermelo erg gevoelig liggen.

‘Een tijdje geleden hebben we in bar Toppers ook zoiets gehad. Toen was daar topless-bediening. En onlangs hadden we raadsvragen over een poster van Inge de Bruin in bikini’, aldus Vervuurt in de regionale krant De Stentor.

Volgens Vervuurt kan de gemeente vergunningen intrekken op basis van artikel 222 uit de Algemene Politie Verordening. In het geval van Toppers maakte het college de uitbater duidelijk dat de burgemeester de drank- en horecavergunning zal intrekken bij activiteiten, ‘welke in strijd zijn met de zedelijkheid’.

Reageer op dit artikel