nieuws

lasercombat op knvb-terrein en sportcentrum papendal

Horeca

Afgelopen woensdag is op het terrein van de KNVB in Zeist Lasercombat gestart. Tientallen strijders, gewapend met laserguns en helmen op maakten het terrein onveilig. Directeur Martin Dupuis van Dupuis Laser Adventures: “Dit is dé combinatie van buitenrecreatie, spanning en high-tech.”

“Ik was op zoek naar iets tussen paintballen en gamen in en ontdekte in Amerika het spel outdoor lasertag. Dit was precies het strategische denk- en schietspel dat ik zocht en besloot het in Nederland onder de naam Lasercombat op de markt te brengen”, aldus Dupuis. Hij charterde twee schitterende locaties: het KNVB-terrein in Zeist en het uitgestrekte gebied rond sportcentrum Papendal in Arnhem, enkele tientallen hectares groot.

In basis lijkt de opdracht eenvoudig: verover de vlag van de andere groep spelers. Maar ook meer gecompliceerde opdrachten zijn mogelijk. In alle spelvarianten zullen deelnemers binnen hun team vooral moeten sámenwerken.

De high-tech apparatuur van Lasercombat maakt het allemaal erg realistisch: de guns hebben een bereik van 100 tot 120 meter en geraakt worden betekent dat je écht even ‘uitgeschakeld’ bent. “Elke speler krijgt een helm die onverbiddelijk de ‘hit’ registreert. De lasergun wordt automatisch vijf seconden uitgeschakeld, en die tijd heeft de speler hard nodig om zich uit de voeten te maken want daarna begint zijn volgende leven,” glimlacht Dupuis.

Hij verwacht dat deelnemers dit spel zo leuk vinden, dat ze er direct nóg een game aan vastknopen. Vandaar dat spelers ter plekke kunnen betalen met een pin of chipcard. Lasercombat kent de zaterdag en zondag als vaste speeldagen, maar in overleg is ook doordeweeks ‘laseren’ mogelijk. Lasercombat is te boeken door groepen tot maximaal 20 personen en daarnaast toegankelijk voor individuele spelers. Voor meer informatie en/ of boekingen lasercombat.nl.

Reageer op dit artikel