nieuws

maastricht congres bureau organiseert site inspectie tijdens preuvenemint 2005

Horeca

Speciaal voor de gasten die Maastricht en regio beter willen leren kennen als zakelijke destinatie, organiseert het Maastricht Congres Bureau (MCB) vandaag en morgen samen met het Maastrichts Expositie & Congres Centrum (MECC Maastricht) en cateraar Maison van den Boer, een site inspectie naar Maastricht.

De gasten, MICE organisatoren uit Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië, leren gedurende deze twee dagen diverse vergader-, feest- & dinerlocaties, aanvullende diensten en overige mogelijkheden van de stad kennen.

Het MCB is een stichting van diverse organisaties uit Maastricht en regio die actief zijn binnen de MICE branche. Doel van het MCB is het promoten van Maastricht en regio als zakelijke destinatie.Daarom organiseert het MCB twee maal per jaar een site inspectie voor congres-, meeting- en incentive organisatoren. Twee dagen lang maken gasten kennis met de stad, de regio en de veelzijdigheid aan MICE organisaties en locaties. Zo ook nu, rondom het Preuvenemint.

Het Preuvenemint (het woord is afgeleid van de Maastrichtse woorden ‘preuve’; proeven en ‘evenemint’; evenement), is een vierdaags culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht, dat gehouden wordt vanaf de laatste donderdag van augustus tot en met de zondag daarop volgend. Op het Vrijthof is er dan een gezellige opstelling van zo’n veertig stands waar men lekker kan eten en drinken en genieten van een gevarieerd muziekprogramma. Kortom: van de goede dingen des levens, waar de stad en regio bekend om staan.

”Na zo’n site inspectie, die wij overigens geheel afstemmen op de behoeften van onze gasten (wij hebben een programma voor organisatoren van grotere bijeenkomsten en een programma voor organisatoren van kleinere bijeenkomsten en incentives), hebben wij de gasten kunnen laten zien hoe divers de mogelijkheden hier in Maastricht en regio zijn,’aldus Karin Bogman, Sales Manager Meetings & Incentives van het MCB. Ze vervolgt: ‘gasten reageren altijd erg enthousiast en zijn verbaasd over het feit dat er zo veel verschillende soorten locaties zijn. Grotten, een congrescentrum, hotels in diverse klassen, kastelen, noem maar op. Mensen zijn ervan onder de indruk dat Maastricht en regio werkelijk voor ieder wat wils te bieden heeft.’Voor meer informatie Maatstricht Congres Bureau

Reageer op dit artikel