nieuws

Megatoekan moet Van der Valk redden

Horeca

Van der Valk lijkt voor Motel Nuland een antwoord te hebben gevonden op het grote geluidsscherm langs de A59. Het horecabedrijf wil dat een toekan van ruim dertig meter ver boven de geluidswal uitsteekt, om zo de aandacht van automobilisten te trekken.

Het idee van een reuzentoekan langs de weg wordt door wethouder Van Heese van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Maasdonk bevestigd. ‘Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het ding al vanaf Den Bosch kunt zien. Maar wij willen bedrijven wel de mogelijkheid blijven bieden om de kost te verdienen. We snappen best dat de huidige situatie voor Van der Valk heel vervelend is’, aldus de wethouder in het Brabants Dagblad.

Het plan komt in een week waarin wegrestaurants slecht nieuws te verwerken kregen. De overheid gaat het aantal wegbewijzeringsborden langs autowegen fors inkrimpen. Gevolg is dat veel wegrestaurants niet meer op borden langs wegen zichtbaar zijn. Ze vrezen door de maatregel een enorm omzetverlies.

Motel Nuland vroeg in tegenstelling tot veel andere wegrestaurants op tijd een aanduiding aan. Zo mag het horecabedrijf nog tot 28 juni 2010 een bord met daarop het mes-en-vork symbool langs de autosnelweg plaatsen. Na die datum zal ook het bord van Van der Valk Motel Nuland langs de A59 verdwijnen.

Reageer op dit artikel