nieuws

Minder gasten in Londense restaurants

Horeca

De toeristensector in Londen voelt de gevolgen van de aanslagen eerder in de maand juli. De meeste restaurants in de Britse hoofdstad hebben hun klandizie met 30 procent zien teruglopen. De hotelboekingen voor de periode voor Kerstmis zijn 25 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

’Mensen zeggen hun reis niet af, maar er worden geen nieuwe reizen geboekt’, stelt Bob Cotton van de British Hospitality Organisation in de zaterdageditie van de Britse krant The Guardian. De organisatie van Cotton vertegenwoordigt 3000 hotels in en rond Londen en ongeveer 15.000 bars en restaurants in heel Groot-Brittannië. Volgens Cotton is vooral onder Amerikanen, Australiërs en Japanners de animo om een reis naar Londen te boeken fors afgenomen.

Ook bij de theatervoorstelligen op West End zijn de gevolgen merkbaar. Sommige theaters hebben 20 procent minder toeschouwers. Mensen die vóór de terreuracties van 7 juli een toegangsbewijs hadden gekocht, komen in de meeste gevallen wel opdagen.

De toeloop bij toeristische attracties als de Tower of Londen en Madame Tussauds valt eveneens tegen. Madame Tussauds trekt 10 procent minder toeschouwer dan gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Bij de Tower of Londen komt een kwart minder bezoekers dan vooraf was verwacht.

Reageer op dit artikel